FÅ ET GRATIS TILBUD

Gæld til det offentlige

Søren Scheibye

af Søren Scheibye

Opdateret 28. apr. 2024

Er man i tvivl om, hvorvidt man skylder penge til det offentlige, kan man altid kontakte Gældsstyrelsen, som er dem der står for at inddrive gæld for det offentlige. Hvad enten man har gæld til det offentlige i form af skattegæld, SU-gæld eller noget helt tredje, så er det en skidt situation.

Har man gæld til skat som man ikke kan betale, kan man kontakte Gældsstyrelsen og forsøge at lave en aftale om at betale gælden i afdrag. Det er dog ikke alle der får godkendt denne mulighed, og er man ikke i stand til at betale sin gæld tilbage kan Gældsstyrelsen eksempelvis tilbageholde børne- og ungeydelser, trække gælden fra din løn eller tage udlæg i dine ejendele, såsom hus eller bil.

Vi har dog et forslag til en anden løsning! Lån pengene uden om banken og spar penge på det samlet tilbagebetalingsbeløb. Når du har oprettet et lån, vil pengene går til indfrielse af skattegælden og du vil nu skulle betale en lavere rente end den skat kræver.

Lån trods gæld til Skat:

Der er mange der ender i en situation hvor de skylder penge til det offentlige. Den forventet månedlig ydelse til det offentlige, er oftest højere end de fleste forventer. Derfor er der mange der søger billigere lån, end det eksisterende 'lån' de har fra det offentlige.

Boliglån er de billigste lån der kan oprettes. Banker tilbyder desværre ikke boliglån, når man har gæld til skat. Derfor er det bedste alternativ et boliglån uden om banken.

For at få et overblik over din gæld hos gældsstyrelsen, kan du besøge her. Du kan dertil ringe til gældstyrelsen og forhøre dig om den tilbagebetaling, som de kræver af dig.

Simpel Kredit - Din hjælp til indfrielse af skattegæld

Få hjælp til skattegæld hos Simpel Kredit, hvor vi gennemgår om du har mulighed for at få et pantebrevslån i din friværdi. Kan det lade sig gøre, er det ofte ikke koster lige så mange penge, og derfor en attraktiv løsning når man skal betale gæld til det offentlige. Lad os undersøge dine muligheder for at få styr på din samlede gæld.

Ansøg om lån til indfrielse af gæld til skat og det offentlige - tryk her

Hvorfor er det en god ide at indfri sin skattegæld?

Først og fremmest er den årlige rente på skattegæld 9,9%, hvilket er en høj rente og kan have stor indflydelse på en hustands økonomi, alt afhængigt af størrelsen på hustandens restgæld.

Det vil sige at de samlede kreditomkostninger og den samlet tilbagebetaling vil være højere, med en maksimum åop der overstiger mange andre forskellige lån, såsom pantebrevslån, boliglån, huslån eller realkreditlån.

Indfrielse af skattegæld - Det rigtige valg!

Ikke nok med at indfrielse af skattegæld giver mere luft i økonomien, så åbner det også muligheder for andre ting. Vælger du at omlægge din skattegæld via et pantebrevslån, som er fornuftigt idet det vil give dig flere penge mellem hænderne, så har du senere muligheden for at omlægge pantebrevslånet til et banklån.

Indfrielsen af gæld til det offentlige gør det muligt at optage banklån og realkredit lån, hvorfor det anbefales at afskaffe den offentlige gæld man måtte have.

Hvor kan man låne penge til indfrielse af skattegæld?

Der er potentiale for at spare mange penge ved at omlægge sit lån, især hvis der er tale om et større lån. Hvert lån kan have forskellig renter og afgifter, alt afhængigt af hvilken kreditor du vælger. Din rente hos banken og realkreditinstitutter er generelt de laveste, men de stiller også de hårdeste krav, hvorfor mange bliver afvist.

Når det gælder indfrielse af skattegæld, er det sjældent at man kan optage et lån til indfrielse hos banken. Selvom du som låner godt kan betale renter og udgifter ved lånet, så er det stadigvæk usandsynligt at du kan optage lån hos din bank.

Tillægslån - Indfrielse af skattegæld med et tillægslån:

For at se om du kan optage et tillægslån hos os, kan du lave en online låneansøgning, hvor du fortæller kort om hvor stort dit tillægslån skal være og om det kun er til at indfri skattegæld, eller om du også gerne vil indfri anden dårlig gæld. Tillægslån i bolig kan i mange tilfælde hjælpe med indfrielse af dyr gæld.

Vi sender herefter et lånetilbud, som beskriver vores rente, dit lånebeløb, din afdragsordning og hvor meget du skal afbetale hvert måned. Når vi har oprettet et nyt lån, kan du se det samlet kreditbeløb og være glad for at dette beløb med al sandsynlighed er lavere end det samlet kreditbeløb du havde hos skat. Se om du kan få reduceret din samlet tilbagebetaling ved at ansøge her.

Ét lån til omlægning af skattegæld

Kan man få lån trods gæld til skat? Ja, det kan man i nogle tilfælde. Der er forskellige faktorer der spiller ind når vi kigger på om det er muligt for dig at lave et lån i din friværdi. Det er muligt, at banken har sagt nej til at låne dig penge til din gæld, men der er heldigvis andre muligheder for at låne penge.

Problemet med skattegæld og gæld til det offentlige er at det kan sætte begrænsninger for at optage lån. Dertil kan gæld hos det offentlige have stor påvirkning på hustandens månedlige rådighedsbeløb.

Det bedste ved at ansøge hos Simpel Kredit er, at man får svar indenfor 24 timer, og sender man en ansøgning afsted, så er det uforpligtende, og man er ikke bundet til noget. Kontakt os i dag for at høre mere.

Hvorfor har jeg skattegæld? lån penge trods gæld og indfri din gæld

For at beregne hvor meget man skal betale i skat, laves der en årsopgørelse som estimerer hvor meget du kommer til at tjene i pågældende regnskabsår.

For at beregne hvor meget man skal betale i skat, laves der en årsopgørelse som estimerer hvor meget du kommer til at tjene i pågældende regnskabsår.

Problemet kan opstå hvis man i 2021 har haft en skattepligtig indkomst på 400.000 kr. og man måske forventer en indkomst i 2022 på 500.000 kr., men man ender med at få en skattepligtig indkomst på 1.000.000 kr.

Her vil man ende med at skylde penge til skat. Denne type gæld har nogle månedlige gebyrer, som ofte er højere end andre typer gæld. Der er derfor mange der vælge at optage lån til indfrielse af denne type gæld hos skat.

Er det nemt at låne penge til at betale anden gæld?

Lånet vi tilbyder, som lån til indfrielse af din samlede gæld til skat, giver mere luft i økonomien plus at vi kan tilrettelægge lånet så det passer dine behov. Med et lån til indfrielse af din skattegæld, åbner du muligheden for et kort stående lån, så de samlede kreditomkostninger bliver lave.

Alternativt kan du betale restskat med en variable debitorrente over en periode fra 5-25 år. Ligeledes kan du vælge et fastforrentet lån, som sikre dig faste udgifter og renter.

Det kan i mange tilfælde være svært at anskaffe lån til indfrielse af skattegæld, men Simpel Kredit har valgt at gøre det simpelt, da skattegæld kan sætte mange begrænsninger. Der er mange der vil opleve at den estimeret månedlig ydelse vil blive lavere når man vælger at låne penge og betale gæld til indfrielseslån.

En luftfoto af Københavns by, der viser dens gæld i ejendom.

Hvor mange penge kan man låne til indfrielse af skattegæld?

Der er nogle der skylder få penge og nogle der skylder mange penge til det offentlige. Ligegyldigt om det er en stor eller lille gældspost, kan skattegæld og anden gæld til det offentlige, sætte en masse begrænsninger og koste en masse penge.

Når vi vurdere hvor meget du kan låne til indfrielse af skattegæld, kigger vi blandt andet på alle dine lån og gammel gæld. Såfremt man ønsker lån til indfrielse af skattegæld er det vigtigt at man ikke har for mange dyre lån, såsom kviklån og forbrugslån.

Mange har lidt forbrugslån og andre dyre lån, kan det være at vi også vil indfri dem, såfremt din boligs friværdi er høj nok.

Hvorfor er det billigere end skattegæld?

For at sikre dig et billigere lån, tager vi sikkerhed i din eksisterende bolig trods gælden der måtte være i den. De fleste har friværdi i deres bolig, som de kan benytte til at afskaffe dyre lån og gældsposter. Boliglån med pant i fast ejendom er, som regel, meget billigere end lån hos institutter der tilbyder f.eks. forbrugslån.

Det vil sige at du som boligejer kan optage lån i din bolig trods gæld, som kan være med til at indfri din dyre gæld.

Efter vi har lavet en kreditvurdering af dig, vil vi opstille et nyt lån og sende dig et lånetilbud. I dit lånetilbud vil renten, udgifter og den forventet tilbagebetaling fremgå.

En udsigt over flere tårnhøje bygninger i en by.

Hvornår forekommer forældelse af gæld til det offentlige?

Hvis ens gæld er forældet, betyder det at den er forfaldet, hvorfor du ikke længere behøver at betale restskat. Alt afhængigt af hvilken slags gæld der er tale om vil forældelsestiden differentiere.

Der var en ny lov der trådte i kraft, hvilket gjorde at forældelsesfristen, for alt fra restgæld til en dom i en skattesag, først begynder fra den 20. november 2021. Dette betyder at ingen gæld bliver forældet inden den 20. november 2024, ligegyldigt om din gæld til skat var ved at være forældet.

Banken stiller store krav

Din bank, ligesom alle andre banker, stiller, store krav til deres debitorer og du har derfor nok også oplevet at din bank ikke kan være dig behjælpelige med indfrielsen af din skattegæld. Og selvom du har en god indtjening vil der gå nogle år før du har penge til at betale restgælden.

Vi vil, i samarbejde med dig, en afdragsordning der passer dig bedst. Vi har i mange tilfælde hjulpet folk der gerne vil have en hurtig udbetaling, så de kunne indfri deres uønsket gæld. Det samlede beløb du som låner kan få, afhænger af din boligs friværdi og hvad de lånebeløb du måtte have andre steder.

vi kan i dit tilfælde hjælpe med at fremvise forskellige lån, hvor pengene kan være med til at indfri din gæld til skat.

En række bøger i et bibliotek, der viser lovgivningen forbundet med skattegæld og omlægning af skattegæld.

Lån penge hos Simpel Kredit til at betale gæld.

Når du skal låne penge for at indfri gæld til skat, kræver vi nogle personlige oplysninger, så vi sikre os at du kan betale det lån der bliver lavet. Vi er godkendt af Finanstilsynet til at udstede lån og hermed kan du trygt låne penge til at indfri den gæld til skat, som kan tage hårdt på hustandens økonomi.

De fleste vil gerne afbetale deres gæld til skat grundet de høje renteudgifter som de har. På nuværende tidpunkt er renten på skattegæld 9,9%, derfor vælger mange at finde en alternativ løsning til at indfri deres dyre gæld.

Vi tilbyder en variation af lån, alt fra annuitetslån til stående lån, med frit valg mellem fast eller variabel rente. Vores minimum åop er generelt væsentligt lavere end den skat tilbyder.

Du kan få et lånetilbud gratis, udbetaling plejer at være fra 5%-20% alt afhængigt af hvad du som debitor kan lægge og hvor ejendommen befinder sig i landet.

Kunder der vælger at omlægge deres skattegæld.

Du er nu gået fra ikke at kunne optage et banklån og have en ekstrem dyr skattegæld, til ikke at skylde en krone til det offentlige. Du har nu kun billige boliglån, som giver dig og din familie mere råderum i hverdagen.

Du har fået gæld til skat grundet en bonus, et usædvanligt godt år, svingende indkomst, eller af anden grund.

Du har på nuværende tidspunkt ikke mulighed for at betale hele restgælden til skat, og ender derfor med at skulle betale deres inddrivelsesrente på 9,9% (2023).

Det tager hårdt på økonomien hvorfor du hører banken om du kan omlægge din gæld til skat, til et boliglån hos banken, men de afviser dig trods en ellers sund økonomi.

Vi er det bedste alternativ til banklån, hvorfor du vælger at omlægge din lån hos os. Du får muligheden for at være med at tilrettelægge dit lån, vi finder sammen det lån der er billigst for dig og hjælper dig gerne med at indfrie vores lån hos din bank.

Din bank ser at du har indfriet din gæld til skat og har optaget et pantebrevslån hos et firma der er reguleret af finanstilsynet, hvorfor de nu gerne vil tilbyde et lån der yderligere giver dig flere penge i mellem hænderne hvert måned.

Et gyldent logo med ordene 'simpel kredit' på en grøn baggrund.

Konklusionen på hvorfor indfrielse af skattegæld er godt:

Du er nu gået fra ikke at kunne optage et banklån og have en ekstrem dyr skattegæld, til ikke at skylde en krone til det offentlige. Du har dertil fået muligheden for at optage bank- og realkreditlån. Tilbage har du nu kun billige boliglån, som giver dig og din familie mere råderum i hverdagen.

Skattegæld og gæld til det offentlige generelt sætter en stopper for manges muligheder for at oprette bank- og realkreditlån, som er suverænt de billigste lån på markedet.

Andre nyttige sider

FAQ om Gæld til det Offentlige og Lån til Indfrielse af Skattegæld:

Du kan altid kontakte Gældsstyrelsen for at få oplysninger om eventuel gæld til det offentlige.

Kontakt Gældsstyrelsen for at forsøge at lave en aftale om afdragsbetaling. Ikke alle ansøgninger godkendes.

Årlig rente på skattegæld er 9,9%, hvilket kan påvirke din økonomi negativt. Indfrielse af skattegæld kan reducere kreditomkostninger og samlet tilbagebetaling.

Ja, du kan låne penge til indfrielse af skattegæld hos Simpel Kredit og opnå en lavere rente end skat kræver.

Banker stiller strenge krav til låntagere, og skattegæld kan påvirke din låneevne negativt.

Lånebeløbet afhænger af din boligs friværdi og din eksisterende gældssituation.

Ved at bruge din bolig som sikkerhed kan du opnå lavere renter og kreditomkostninger sammenlignet med skattegældens rente.

Forældelsesfristen for skattegæld begynder fra den 20. november 2021, og ingen gæld forældes inden den 20. november 2024.

Banker stiller store krav til låntagere, og det kan tage flere år at opnå økonomisk stabilitet til at betale anden gæld.

Du kan ansøge om et lån hos Simpel Kredit, hvor vi tager sikkerhed i din bolig og tilbyder forskellige lånemuligheder med lavere renter end skattegældens rente.

Tilgængelig nu!

Ring til os nu

Skal vi ringe til dig?